EMCools  

EMCOOLS Flex.PadTM er et ikke-invasivt overfladekølesystem udviklet til sikker og effektiv køling (feberreduktion & terapeutisk hypotermi).

Kølepladerne placeres nemt på få minutter, har en fremragende køleevne på op til ~3°C/time takket være den patenterede HypoCarbon® teknologi, og kan tages med alle vegne gennem hele behandlingsforløbet.

Oversigt over fordele:

 - Lav plejeindsats som følge af hurtig forberedelse og anvendelse

 - Hudvenligt og hygiejnisk engangsprodukt

 - Mange anvendelsesmuligheder (feber/ICP-reduktion, terapeutisk hypotermi)

 - Aktiv køling under transport, diagnose og behandling

 - Kan anvendes i røntgen, CT, MR og angiografi

 - Økonomisk behandlingsform (kræver ingen stationær kølemaskine)

Systemoversigt

EMCOOLS Flex.Pad er et overfladekølesystem til temperaturstyring ved terapeutisk hypotermi (32-36°C), normotermibehandling (ca. 36,5-37,5°C) og cryoterapi.

De mobile og fleksible køleplader påføres direkte på patientens hud ved hjælp af et selvklæbende medicinsk hydrogellag. Produktet er fyldt med patenteret, ikke-giftig HypoCarbon®, en væske, som er kendetegnet ved, at den har den samme varmekapacitet som vand, men meget bedre varmeledningsevne.

Flex.Pad kræver ikke nogen energikilde under brugen og er således velegnet til mobil køling (før og under hospitalsophold). Den er kompatibel med røntgen, CT, MRT-scanning og angiografi. I tilfælde af artefakter (fx under røntgen eller angiografi) fjernes pladerne fra det behandlede område.

EMCOOLS Flex.Pad er et ikke-sterilt produkt til engangsbrug. Af hygiejniske årsager skal brugte produkter bortskaffes som klinisk risikoaffald. Flex.Pad i originalemballagen behøver ikke at blive bortskaffet på speciel vis.

Teknisk beskrivelse og materialeegenskaber

Udvendigt består EMCOOLS Flex.Pad af termoplastisk polyuretan (TPU). Bagsiden af produktet er overtrukket med et lag medicinsk hydrogel, der er biokompatibel, hudvenlig og dermatologisk afprøvet. Produktet er fri for latex, PVC og phthalater.

EMCOOLS Flex.Pad er fyldt med den patenterede HypoCarbon® teknologi, en viskøs væske, når den er smeltet. Den er ikke-toksisk og udgør ikke nogen sikkerhedsrisiko eller fare for miljøet, brugeren, patienten eller tredjepart, hvis den frigives på grund af mekanisk beskadigelse af det udvendige materiale. Ved lækage kan stoffet let vaskes væk med sæbevand.

Terapeutisk hypotermi 32-34°C

Klargjorte EMCOOLS Flex.Pads er egnet til terapeutisk hypotermi ved en kernelegemstemperatur på 32-34°C

Induktion af køling – Måltemperatur på 32-34°C efter hjertestop

For at opnå maksimal køling under induktion af køling til en kernelegemstemperatur på 34°C, er det nødvendigt med fuld tildækning med klargjorte køleplader alt efter patientens kropsvægt. Som tommelfingerregel anvendes ca. en (1) klargjort EMCOOLS Flex.Pad for hver ti (10) kg kropsvægt.

Eksempel: 70 kg kropsvægt à Syv (7) EMCOOLS Flex.Pads

Bemærk: Ved en kernelegemstemperatur på 34°C skal alle køleplader fjernes fra patienten,
da der vil forekomme en efterkøling, hvilken kunne føre til et yderligere temperaturfald.

Billede1

Uray Thomas; Malzer Reinhard; Out-of-hospital surface cooling to induce mild hypothermia in human cardiac arrest: a feasibility trial. Resuscitation (2008)

Hvilke trin bør følges inden produktapplikationen?

  Sørg for kontinuerlig temperaturovervågning under behandlingen, og undgå kulderystelser.

  Fjern beklædning fra torso og ekstremiteter.

  Patientens hud tørres og renses.

  Tag de klargjorte EMCOOLS Flex.Pads fra fryseren og bøj pladerne horisontalt og vertikalt for at blødgøre kanalerne mellem kølecellerne.


Hvordan appliceres produktet?

Billede2

Figur 1: Riv den beskyttende film af bagsiden af de klargjorte EMCOOLS Flex.Pads.

Figur 2-3: Applicer straks de klargjorte EMCOOLS Flex.Pads på kropsoverfladen (bryst, abdomen, ryg, ekstremiteter) og tryk dem fast i 3-5 sekunder så den klæbende folie kan klæbe helt til.

 

Hvornår skal produktet fjernes?

Billede3

Figur 4: Så snart kølepladerne er helt smeltet, eller når måltemperaturen er nået (34°C), skal pladerne fjernes forsigtigt fra patienten (ikke trækkes af hurtigt).

Bemærk: Der skal appliceres yderligere klargjorte køleplader indtil måltemperaturen er nået. Hvis det kræves, kan pladerne appliceres på samme område på kroppen.

Yderligere bemærkninger:

Klargjorte EMCOOLS Flex.Pads må kun anvendes under overvågning fra kvalificeret medicinsk personales side. Brugeren er ansvarlig for korrekt applikation af klargjorte EMCOOLS Flex.Pads og for enhver relateret co-medicinsk behandling (fx medicinering mod kulderystelser).

Kontakt en af vores produktspecialister for info vedr. Terapeutisk hypotermi 35-36°C, Normotermibehandling 36,5-37,5°C samt Cryoterapi anvendelse.